Mi 9T Pro

Mijn tweede Android-smartphone is een Mi 9T Pro van Xiaomi, een echte aanrader!

XiaomiMi9TPro

Ik kocht de telefoon voor 371 euro (verzending inbegrepen) bij Infinity Pro (op Fnac.be) op 4 oktober 2019.
Er zijn nogal wat versies van de Mi 9T Pro.  Mijn toestel is de Global EU-versie. Deze versie bevat geen reclame en voldoet aan de strengere Europese privacy-regels. (Er is blijkbaar ook nog een Russische en een Global versie van hetzelfde toestel, naast de identieke Redmi K2O Pro voor de Indische en Chinese markt.)

Motivatie

Deze telefoon wordt op zowat alle sites de hemel ingeprezen als absoluut de beste telefoon onder de 400 euro. Bij tweakers.net, trustedreviews.com, techradar.com en vele andere sites kreeg hij een 9 op 10.

Deze smartphone heeft een schitterend AMOLED-scherm zonder inkepingen (dankzij een pop-upcamera voor selfies), een erg snelle 855 Snapdragon-processor, een imposante 4000mH-batterij, achteraan 3 goede camera-lenzen: een ultragroothoeklens, een gewone groothoeklens en een telelens  … Mooi meegenomen is verder ook de 3,5mm koptelefoonaansluiting, FM-radio én het meegeleverde hoesje.

De enkele minder goede punten aan het toestel kunnen trouwens erg makkelijk worden opgelost.

  • De Android-skin van Xiaomi kan makkelijk worden omzeild.
    • Tijdens het configureren heb ik Mi-cloud uitgevinkt – ik synchroniseer alles via Google.
    • Je kunt de standaard meegeleverde apps als Startscherm, Kalender, Browser, Thema’s, Galerij enz. niet zomaar verwijderen. Maar niets belet je om ze niet te gebruiken – zie Mijn standaard-apps.
  • Je kunt een GCam-app gebruiken in plaats van de standaardcamera-app – vooral in moeilijke lichtomstandigheden krijg je dan betere foto’s.

Updatebeleid

Mijn smartphone kon ik direct updaten naar MIUI Global 10.3.4.0 (PFKEUXM). Een maand later kreeg ik de Android 10-update: MIUI Global 11.0.3.0 (QFKEUXM). Maar daarna was het 2 maanden wachten voor de volgende update MIUI Global 11.0.4.0 (QFKEUXM) – vooral een security-update van Google (de beveiligingspatch van december, de vorige was die van oktober). Het updatebeleid van Xiaomi voor dit model is dus eerder onvoorspelbaar.

Copyright afbeelding: phoneextra.nl