Mi 9T Pro

Mijn tweede Android-smartphone is een Mi 9T Pro, een echte aanrader!

XiaomiMi9TPro

Ik kocht de telefoon voor 371 euro (verzending inbegrepen) bij Infinity Pro (op Fnac.be) op 4 oktober 2019.
Er zijn nogal wat versies van de Mi 9T Pro.  Mijn toestel is de Global EU-versie. Deze versie bevat geen reclame en voldoet aan de strengere Europese privacy-regels.

De telefoon kon ik direct updaten naar MIUI Global 10.3.4.0 (PFKEUXM). Een maand later kreeg ik de Android 10-update: MIUI Global (QFKEUXM). Het updatebeleid van Xiaomi voor dit model is voorlopig werkelijk voortreffelijk.

Motivatie
Deze telefoon wordt op zowat alle sites de hemel ingeprezen als absoluut de beste telefoon onder de 400 euro. Bij tweakers.net, trustedreviews.com, techradar.com kreeg hij een 9.

Deze smartphone heeft een schitterend AMOLED-scherm zonder inkepingen (dankzij een pop-upcamera voor selfies), een erg snelle 855 Snapdragon-processor, een imposante 4000mH-batterij, achteraan 3 goede camera-lenzen: een ultragroothoeklens, een gewone groothoeklens en een telelens  … Mooi meegenomen is verder ook de 3,5mm koptelefoonaansluiting én FM-radio.

De enkele minder goede punten aan het toestel kunnen gemakkelijk worden opgelost.

 • De Android-skin van Xiaomi kan makkelijk worden aangepast en heel wat apps die Xiaomi op de telefoon zet, kunnen worden verwijderd.
  • Tijdens het configureren heb ik Mi-cloud uitgevinkt – ik synchroniseer alles via Google.
  • Je kunt systeem-apps als Kalender, Browser, Thema’s, Galerij enz. niet zomaar verwijderen. Ik gebruik enkel Kalender en (noodgedwongen) Galerij.
  • Er is wel een programma om die apps uit te schakelen of te verwijderen via je pc of mac:
   XiaomiADBFastbootTools-6.0
   Engelstalige gebruiksaanwijzingen.
   Alles aanvinken wat je wilt verwijderen – de Galerij-app is daar niet bij.
   (Ik heb dit zelf nog niet gedaan.)
 • Je kunt een GCam-app gebruiken in plaats van de standaardcamera-app – vooral in moeilijke lichtomstandigheden krijg je dan betere foto’s.

 

Copyright afbeelding: phoneextra.nl